Feel history

See future

Welcome to the Van Gendt Halls:
5 monumental factory halls from the end of the 19th century in Amsterdam Center East, which escaped the demolition hammer and are now being prepared for the future in a sustainable way.

The new destination will have room for a dynamic mix of start-ups, companies, shops, catering, sports and culture. We are still working hard on the Van Gendt Halls. There are currently a number of startups that can move flexibly with the many renovation activities that are still taking place.

At the same time, discussions are taking place with a diverse range of potential future tenants, all of whom have in common that they are active in the fields of art, technology, innovation and sustainability.

Bekijk de video over de toekomstplannen

1883: 40 locomotives and 400 wagons are built for South Africa in the Van Gendt Hallen.

De eerste stoomtreinen en dieselmotoren van Nederland werden gebouwd op dit historisch stukje van de stad, dat 300 jaar lang het toneel was van de Amsterdamse industrie en handel. Buurtbewoner Titus Dekker zorgde ervoor dat de hallen aan de sloophamer ontsnapten en tot Rijksmonument werden benoemd. Eduard Zanen heeft het initiatief genomen om ze duurzaam te renoveren tot een energieneutraal Rijksmonument.


“Dit erfgoedcomplex stond altijd voor innovatie en dat zit nog steeds in het DNA. Die lijn wordt voortgezet in de nieuwe bestemming, want ik zie het als een voorrecht én verantwoordelijkheid om innovatie naast duurzaamheid door te zetten in het toekomstige gebruik van de Van Gendt Hallen. Om dit industriële erfgoed voor de stad en de buurt te behouden voor nu en de toekomst is dit gebouw, waar straks iedereen terecht kan voor cultuur, sport en horeca, ondergebracht in een stichting.”

- Eduard Zanen

years of history

repaired windows

m2 surface

m2 solar panels

km cabling

m3 recycled concrete

In de Van Gendt Hallen zijn gevestigd

Op dit moment huizen er start- en scale ups, die flexibel kunnen meebewegen met de vele renovatie-activiteiten die nog plaatsvinden. Ze ondernemen op het snijvlak van design, technologie, innovatie en duurzaamheid.